3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Pist açılışını Başbakan yapacak

Elazığ Havaalanı'nın her türlü uçağın iniş kalkışına uygun hale gelmesini sağlayan, 3 bin 300 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğindeki pistin inşaatı tamamlandı. 

Yeni pistin Başbakan Erdoğan'ın Elazığ'a geleceği 18 Ekim'de uçağının piste inişiyle hizmete açılacağı belirtildi. AKP Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, havaalanının hava limanı olması için gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Bölgenin tek sivil havaalanı olması nedeniyle büyük önem taşıyan ve tamamlanıp hizmete açıldığı anda başta THY olmak üzere birçok özel havayolu şirketinin sefer düzenlemeyi planladığı Elazığ Havaalanı'nın önümüzdeki yıl içinde hava limanına dönüştürülmesiyle etkinliğinin arttırılması planlanıyor. 2007 yılı Mart ayında temeli atılan Elazığ Havaalanı yeni pisti 2007 yılı sonunda hizmete açılması planlanırken pist, yaşanan sorunlar nedeniyle 2008 Ekim ayına kalmıştı. Pistin hizmete açılması için güvenlik duvarlarının da tamamlanması gerektiği belirtildi. 

Güvenlik duvarı yapımı işinin de kesintisiz bir şekilde devam ettiği, bu çalışmanın kasım ayının ortalarına doğru tamamlanmasının planlandığı öğrenildi. Güvenlik duvarı yapımının tamamlanmasıyla birlikte Elazığ Havaalanı'nın yeni pistinin hava trafiğine açılmasının önünde hiçbir engel kalmayacak ve pist uçuşlara açılacak. Elazığ Havaalanı pistinin büyütülerek her türlü uçağın iniş kalkışına müsait hale getirilmesiyle birlikte apron bölümü de genişletildi. 

Böylece uçakların aprona yanaşmasındaki sıkıntı da ortadan kaldırıldı. Yeni pistin hizmete girmesiyle birlikte halen hizmet veren pist kullanılmayacak.

HAVA LİMANI SÖZÜ YERİNE GETİRİLECEK
Elazığ Havaalanı'nın hava limanı haline getirilmesinin sözünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini belirten Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, üstyapı çalışmalarının 2009 yılı yatırım programına alındığını, bu konuda atılan adımların yatırıma dönüşmesi için ihalenin bu yılın sonunda yapılacağını söyledi.
 
Elazığ Havaalanı'nın hava limanı haline getirilmesi için yeni apron binası, gelen-giden yolcu salonu, kule ve diğer hizmet birimlerinin 2009 yılı içinde yapımına başlanıp aynı yıl içinde bitirilmesinin programlandığını belirten Öztürk, "Etüd ve proje ihalesini bu ay içinde gerçekleştirip, bu yılın sonuna kadar da bu çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz. Proje çalışması biraz zaman alabilir. Çünkü buraya büyük ve önemli bir proje uygulayacağız. Ulaştırma Bakanımızla bu konuda gerekli görüşmeleri yaptık. Projenin tamamlanmasının ardından 2009 yılı yatırım programında yer alacak olan bu çalışmanın ihalesini gerçekleştirecek ve yıl içinde de tamamlayarak hizmete açılmasını sağlayacağız.
 
Elazığ Hava Limanı'nın oluşması için öncelikli olarak kurulması gereken birimlerden biri de Gümrük Müdürlüğü'dür. Bu konudaki girişimlerimiz de sürüyor. İlgili bakanla görüşmelerde bulunuyoruz. Burada kalıcı bir müdürlük kurulması için gerekli hazırlıkların tamamlanmasına kadar geçecek süre içinde burada görev yapacak geçici bir gümrük müdürlüğü oluşturulacak. 

2009 yılı için bölgedeki hac organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Elazığ Hava Limanı'nın kullanılması planlanıyor. Biz de çalışmalarımızı buna göre tamamlamanın çabasında olacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:19:11
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 18:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?