3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Pist inşaatında çift vardiya

Elazığ Havaalanı pist yapımının Ekim ayında tamamlanarak hizmete açılması çalışmaları kapsamında ekip sayısı arttırılarak çift vardiya çalışılmaya başlandı.


Ar Yapı tarafından yapımı sürdürülen 3 bin 300 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğindeki pistin tamamlanmasına çok az bir mesafe kaldığı, bu hızla çalışmanın devam etmesi durumunda Ekim ayında pistin tamamlanmasının mümkün olacağı belirtildi. Havaalanı pisti yapımını üstlenen Ar Yapı'nın şantiye şefi Alper Tutak, pistin ve apronun tamamlanması ve hizmete hazır hale gelmesi için gece gündüz demeden ekip sayısını arttırarak çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, "Hedefimiz ilimiz ve bölgemiz adına son derece önemli olan havaalanı pistinin tamamlanması ve hizmete açılması.

Bu düşünceyle buradaki çalışmalarımızı daha kısa sürede tamamlamak üzere çalışmanın hızlanması için ekiplerimizi gece ve gündüz vardiyası düzenlemesi yaparak çalıştırmaya başladık. Bu çalışma temposu ile sanırım pistin ve apronun tamamını 15 Ekim'den önce bitirmemiz mümkün olacak. Belki bazı küçük çaplı çalışmalarımız olabilir. Ancak bu çalışmalar pistin büyük uçakların iniş kalkışına herhangi bir olumsuzluğu olmaz" dedi.


Elazığ Havaalanı pist inşaatının tamamlanmasıyla 18 Ekim'de Elazığ'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının yeni piste iniş yapması ve bu inişle birlikte pistin açılışının yapılması planlanıyor. Ancak pistin tarifeli uçuşlara açılması için güvenlik duvarının yapımının tamamlanması gerekiyor. Güvenlik duvarı yapımını üstlenen firmanın yaptığı sözleşmeye göre işi 18 Aralık 2008 tarihine kadar tamamlaması gerekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?