6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

PKK kurbanı mühendisler anıldı

21 Mart 1990 tarihinde terör örgütü PKK/KONGRA-GEL militanları tarafından şehit edilen 9 Ferrokrom Mühendisi için Elazığ’da bir anma töreni düzenlendi. Şehit yakınlarına Elazığ Valisi tarafından plaket verilen törende, duygulu anlar yaşandı.

15 yıl önce terörist Şemdin Sakık’ın emriyle öldürülen Ferrokrom Mühendisleri için Elazığ Öğretmenevi’nde Mühendisler Odası tarafından bir anma töreni düzenlendi. Törene, Vali Dr. Kadir Koçdemir, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Nusret Taşdeler, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve askeri ve sivil erkan ile şehit yakınları katıldı. Tören sırasında şehitlerin özgeçmişleri okunurken, şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Elazığ Mühendisler Odası adına konuşan Alev Çay, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin teröre karşı mücadelede tüm ulusal güç unsurlarını daha etkin kullandığı takdirde, arzu edilen başarıyı kısa sürede sağlayabileceğini söyledi.

Elazığ Valisi Kadir Koçdemir ise, terör örgütünün birkaç Mehmetçik’i, mühendisi eksiltmekle Türk devletinde zaafa yol açılmayacağını çok iyi bildiğini belirterek, "Onun esas hedeflediği, korkunun yayılması, geleceğe olan güvenimizin ortadan kalkması, birliğimizin, dirliğimizin ortadan kalkmasıdır ama bugüne kadar en güzel cevabı verdik" şeklinde konuştu.

Vali Koçdemir ise, Elazığlılar’ın, tarihin önlerine koyduğu her imtihandan alınlarının akıyla çıktıklarına dikkat çekerek, "Elazığ halkı, verilebilecek en iyi cevabı vermiştir. Başka yerlerde saatlerce düşünülüp de gösterilecek olan tavır, gözünü kırptığı gibi Elazığ insanı tarafından refleks olarak ortaya konmaktadır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 19:36:07
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?