3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Psikyatri hastaları sergi açtı

Fırat Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda tedavi gören hastalar tarafından tedavi amaçlı hazırlanan resim ve el sanatları sergisi düzenlenen törenle açıldı. Serginin gelirinin Aktütün Köyü İlköğretim Okulu'na bağışlanacağı belirtildi. 

Fırat Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda yatan hastalar tarafından 2 yıl içerisinde hazırlanan uğraş ve tedavi amaçlı serginin açılışı, Elazığ Valisi Muammer Muşmal ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl tarafından gerçekleştirildi. Sanat Galerisi'ndeki sergiyi gezen Vali Muammer Muşmal, sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, el emeği ile yapılan ürünleri çok beğendiğini söyledi. 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl de serginin hastalara yönelik uğraş ve tedavi amaçlı olduğunu belirterek, sergiden elde edilecek gelirin Aktütün İlköğretim Okulu'na bağışlanacağını kaydetti. 

Fırat Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Atmaca ise, eserlerin tamamen klinikte yatan hastalar tarafından yapıldığını dile getirerek, sergide 500'e yakın resim, örgü, ahşap işlemeciliği, takı, ebru resim ve çeşitli el işlerinin sergilendiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 16:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?