3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Ramazan hazırlıkları başladı

Elazığ Belediyesi Ramazan ayı ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu yıl Ramazanı farklı bir şekilde kutlamayı düşünen Elazığ Belediyesi, öğretmenevi önüne tarihi Ramazan sokağı kuruyor.
Eski Ramazanların coşkusunu ve heyecanı günümüze taşımak isteyen Elazığ Belediyesi, otuz adet cumbalı ev görünümünde stant oluşturuyor. Değişik etkinliklerin yapılacağı Ramazan Sokağı Ramazan ayı boyunca halka hizmet içinde olacak. Bu yılki Ramazanın geçmiş yıllara göre daha bir anlamlı kutlanacağını ifade eden Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ayık, her akşam değişik bir etkinlikle halkımızın karşısında olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:


"Bu yıl bir ilke daha imza atarak Öğretmen evi önüne tarihi Ramazan sokağı kuruyoruz. Bununla birlikte yine bu alana kuracağımız gösteri merkezimizde Hacivat-Karagöz, Aşıkla Maşuk, sihirbaz, tahta bacak dev adam, gölge oyunları ve ortaoyunların yer alacağı farklı etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca semazen gösterimi, tasavvuf konseri, ezgi geceleri ve şiir dinletilerimiz de olacak. Bu yıl etkinliklere ülkemizin alanlarında ünlü birçok sanatçısı da davet edildi. Şiirin ve sanatın zirve isimleri İbrahim Sadri
ve Bedirhan Gökçe Ramazan ayında bizlerle birlikte olacaklar".
Sosyal belediyecilik alanında birçok yenilikleri şehre taşıdıklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, bu Ramazanın çok farklı olacağını belirterek şunları söyledi: "Bu yıl da halkımızın ramazan ayını huzur ve mutluluk, içerisinde geçirmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Her yıl Ramazan ayında gerçekleştirdiğimiz iftar çadırı, sıcak aş dağıtım noktaları ve kuru gıda paketi dağıtımı yanında eski Ramazanları yaşatma adına bu yıl ilk kez farklı bir etkinliği daha hayata
geçiriyoruz. Öğretmen evi önüne kuracağımız ve geleneksel mimarimizin en güzel örnekleri olan ve cumbalı evlerden oluşan ramazan sokağını halkımızın beğenisine sunacağız. Bu alanda her akşam farklı bir etkinlikle halkımızın ramazan gecelerini renklendirecek farklı aktiviteler sunacağız. Ramazan sokağımızın ramazanın en coşkulu olarak geçirileceği ve tercik edileceği bir mekan olacağını düşünüyoruz".

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 15:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?