3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Reçeteler sanal ortamda verilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu, reçeteleri kontrol altına almak, sahteciliği önlemek ve arşiv kolaylığı getirmek için sanal reçete uygulama sistemine geçmeye hazırlanıyor.


Kağıt reçetelerin kaldırılması işlemlerinin altyapı ve donanım çalışmaları devam ettiğinden sanal reçete uygulaması kısa bir süre sonra vatandaşların hizmetine sunulacak. Hastalar, hastane ve aile hekimlerinden reçete almadan eczanelere başvurarak ilaçlarını alabilecekler. Konuyla ilgili bilgiler veren Sosyal Sigortalar Kurumu İl Müdürü Esat Ceylan, uygulamanın, doktorların hastane ve aile hekimliği merkezlerinde bulunan bilgisayarlara hastanın TC kimlik numarası, hasta adı, teşhis ve ilaçları girmesiyle
gerçekleşeceğini kaydetti. Ceylan, hastaların, doktora muayene olduktan sonra reçete veya herhangi bir belge olmadan eczaneye başvuruda bulunacaklarını, eczanelerin de hastanın TC kimlik numarasını ve yazılmış tüm ilaçları göreceğini söyledi. Ceylan, bu sistem sayesinde hem reçeteler üzerinden oynama yapılmayacağını hem de kontrol mekanizmasının rahatlayacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 12:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?