4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Rekabet konseyi toplandı

 Elazığ'da Sektörel Rekabetçilik Konseyi Vali Muammer Muşmal başkanlığında toplandı. İlde yapılan çalışmalarda kanatlı hayvancılık, sağlık, mermer ve su ürünleri sektörleri öne çıktı. 

Sektörlerin sorunlarını çözmek ve rekabetçilik gücünü artırmak için oluşturulan Sektörel Rekabetçilik Konseyi'nin toplantısı Elazığ Valisi Muammer Muşmal başkanlığında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) gerçekleştirildi. 

Toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, ETSO Başkanı Suat Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bedrettin Özmen, Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri ile mermer ve su ürünleri sektörlerinde üretim yapan işadamları katıldı. 

Vali Muşmal, 'Elazığ Buluşuyor' projesi çerçevesinde, ildeki sektörler üzerine yaptırılan çalışmaların sonunda kanatlı hayvancılık, sağlık, mermer ve su ürünleri olmak üzere dört sektörün öne çıktığını belirterek, "Ben beşinci sektör olarak üzüm sektörünün de çıkmasını bekliyordum, ancak çıkmadı. Bundan sonra tekrar bir araştırma yapılırsa üzüm sektörü mutlaka öne çıkacaktır. Hakikaten bu sektör belirli bir noktaya geldi. Gerek dünya ve gerekse Türkiye'de rekabet edebilecek bu dört sektör, ortaya yakın veya ortalarda bir yerde. Biz bu dört sektörden mermer ile su ürünleri sektörünü seçtik ve bu sektörler üzerinde kümeleme çalışmaları yaptık. Kümeleme çalışması da bitti ve şimdi üçüncü aşamaya geldik. Bu aşama da proje ve konu ile ilgili neler yapılacağı safhasıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?