3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Rektör'den valiye ziyaret

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl ve beraberindekiler Elazığ Valisi Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.

Vali Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, rektör yardımcıları ve fakülte dekanlarını makamında kabul etti. Erol, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada bir ilde üniversitenin bulunmasının büyük bir şans olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Üniversitelerimiz, içinde yaşadığımız toplumun, her gün yüz yüze baktığımız insanların ihtiyacından, derdinden soyutlanmamalı. Yaşadığımız toplumun ihtiyaçlarını görmemiz lazım. Organize sanayimiz var, Mühendislik Fakültemiz de var. Bu fakülteden mezun olup ayrılmış öğrencilerden birçoğu buradaki organize sanayiyi görmemiştir. Bu böyle olmamalı."

Vali Erol'a yeni görevinin hayırlı olması dileklerini ileten Rektör Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, üniversite olarak, Valilik ile sürekli iç içe çalışarak, ortak çeşitli projeler yürüttüklerini, bunun yanında belediye ve diğer sivil toplum örgütleri ile de sürekli bir uyum ve dayanışma içinde çalıştıklarını belirtti. Bingöl, "Çalışan, iyi görev yapan valilerimiz ve bürokratlarımızın her zaman arkasında olacağız. Sonuçta ülke bizim, il bizim. Bunu yapmak görevimiz. Üniversitemizin eğitim ve öğretim yapmak,
araştırma yapmak ve yapmış oldukları araştırmaları toplum hizmetine sunmak gibi görevleri var" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 11:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?