4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Rektörlük devir teslim töreni

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde, rektörlük devir-teslim töreni yapıldı.

Görev süresi dolan Prof. Dr. M. Hamdi Muz, görevi yeni Rektör Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl'e devretti.

Fırat Üniversitesi Rektörlük makamında yapılan devir teslim törenine, Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektörlüğe yeni atanan Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı. Devir teslim töreninde ilk konuşmayı yapan eski rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, rektörlük görevinin bir hizmet yarışı olduğunu belirterek, göreve yeni atanan Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl'e başarılar dilediğini söyledi. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fevzi Bingöl ise, Fırat Üniversitesi'nde bugün itibariyle yeni bir dönemin başladığını belirterek, üniversitede görev yapan öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilere karşı eşit davranılacağını söyledi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Fevzi Bingöl, "Artık hangi öğretim üyemizin kime oy verdiği değil, öğretim üyemizin eğitim-öğretimde ve araştırmalarda gösterdiği başarılar değerlendirilecektir.

Üniversitemizin, arzuladığımız seviyeye kısa sürede ulaşması için herkesin elini taşın altına koyması ve herkesin görevini en iyi biçimde yerine getirmesi gerekmektedir. Vizyonumuz, ulusal ve uluslararası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim-öğretim, yapacağı bilimsel araştırmalar ile ülkemizin, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkıda bulunacak lider bir üniversite olmaktır. Üniversitemizin vizyonunu gerçekleştirmesi, Türk üniversiteleri arasında ilk 10, dünyanın ilk 500 üniversitesi içerisinde yer alması için tüm akademik ve idari personelimiz, tüm paydaşlarımız kendisini sorumlu hissetmeli ve herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir" dedi.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektörlük cübbesini yeni Rektör Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl'e giydirdi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Bingöl ise, Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz'u çiçek takdim ederek uğurladı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 18:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Orhan KILIÇ IP: 78.162.210.xxx Tarih : 7.08.2008 01:10:48

Sn. Fevzi BİNGÖL'ün rektörlüğe atanmasını kutlar çalışmalarında başarılar dilerim.Elazığ için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim...