6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Sağlık sorunları Akdağ'a aktarıldı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi Başkanı Av. İbrahim Gök, Erzurum'da gerçekleştirilen genel idare kurulu toplantısına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, Elazığ'ın sağlık alanındaki sorunlarını aktardıklarını ve bunların çözümü için yapılacak çalışmaları takip edeceklerini belirtti. 

MÜSİAD Elazığ Şubesi Başkanı Gök, Elazığ'ın sağlık alanındaki problemleri konusunda yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
"2 Haziran 2006 Cuma günü yapılan toplantıda hazırladığımız rapor, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sunuldu. Toplantıda ayrıca Elazığ Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Uygulama Hastanesi'ne dönüştürülmesi işleminin tamamlanmasına rağmen, halen kadroların verilmemesi ve konuya ilişkin sınavların açılmaması ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Bu konuda, eğitim hastaneleri klinik şef ve şef yardımcılığı Danıştay engeli var, aşılması için çalışmalar yürütülüyor. Elazığ Devlet Hastanesi kendi imkanlarıyla 7.5 trilyon TL harcayarak 150 yataklı ek binayı hizmete açmıştır. Yaklaşık 7.5 trilyon TL daha harcama yapılırsa bölgesel bir konuma getirilebilir. Bu ödenek talep edilmiş ve sözü alınmıştır. SSK'dan devralınan Harput Devlet Hastanesi'nin acil ihtiyacı olan kadroların ve ödenek sorunlarının çözülmesi için gerekli talepler iletilmiştir. Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'nin bazı fiziksel sıkıntılarının çözülmesi talep edilmiştir. Sarahatun Kadın ve Doğum Hastanesi'nin eski araştırma hastanesinden boşalan yere taşınması hususunda bürokratik sorunların bir an evvel çözülerek hastanenin yeni yerinde hizmete açılması için taleplerimiz iletilmiştir." 

Vatandaşların sağlık hizmetinden memnuniyetinin arttığına da değinen Gök, "DİE anketlerine göre, vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyeti 2003 yılında yüzde 37, 2004 yılında yüzde 47, 2005 yılında yüzde 60'lar civarındadır. Kamu özel teşebbüs ortaklığıyla hastane yapımı geliyor. Arsayı devlet veriyor, bina ve teçhizat özel sektör tarafından karşılanıyor. Bunun karşılığında devlet, yıllık periyotlarla ödemeler yaparak birliktelik devam ettiriliyor" dedi.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 04:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?