4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Sağlıkta çok önemli bir adım

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk açık kalp ameliyatı yapıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Yekeler'e Elazığ'ın yöresel 8 köşe şapkası hediye edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 20 bölgede uyguladığı proje kapsamında gerçekleştirilen işbirliğiyle Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açık kalp ameliyatları uygulanabilecek. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlenirken, toplantıya Elazığ Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Sağlık İl Müdürü Kanuni Keklik, bazı hastanelerin başhekimleri, İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi ekibi ile Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli katıldı.

Toplantıda konuşan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Yekeler, bir yıldır devam eden altyapı çalışmaları ve 2 milyon YTL'lik yatırımla anjiografi ünitesi ve açık kalp ameliyatları için gerekli bütün donanımların sağlanması neticesinde İstanbul'dan bir ekibin gelerek açık kalp ameliyatlarını başlattığını belirterek, "Sağlık Bakanlığı'nca, sağlıkta merkez il konumunda olan illerde, bölge hastanelerinde hastaların büyük illere sevkiyle birlikte yaşadıkları sıkıntıları önlemek amacıyla belirli merkezler oluşturulması projesi kapsamında hastanemizde de Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi oluşturulmasına karar verildi. Bu kapsamda İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi ile hastanemiz entegre edilmiştir. Yaklaşık bir yıldır altyapı çalışmaları devam eden ve 2 milyon YTL'lik yatırımla anjiografi ünitesi ve açık kalp ameliyatları için gerekli bütün donanımların sağlanması neticesinde İstanbul'dan bir ekip hastanemize gelerek açık kalp ameliyatlarını başlatmış, başarılı ameliyatlar gerçekleştirmişlerdir. Bu konudaki desteklerinden ve değerli çalışmalarından dolayı Avrupa standartlarında hizmet veren İstanbul Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Yekeler ve ekibine şahsım, hastane personelim ve Elazığ adına teşekkür ediyorum" dedi.

Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Yekeler ise, kalp cerrahisi ve kardiyoloji ünitelerinde insan kaynaklarının önemini ifade ederek, "Yaklaşık bir yıldır devam eden altyapı çalışmaları sonrasında bu hafta itibariyle Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez açık kalp ameliyatları ve koroner anjiografi, balon, stentleme işlemleri gerçekleştirildi. Kalp cerrahisi ve kardiyoloji ünitelerinin kurulması parayla mümkün olabilir ama insan kaynakları burada çok önemlidir. Yetişmiş cerrahı, kardiyoloji, teknisyeni, hemşiresi, özverili, fedakar çalışan personeliyle bu hizmetler gerçekleştirilebilir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili Kadir Okatan, Prof. Dr. İbrahim Yekeler'e plaket takdim ederken, Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi ekibine de teşekkür belgeleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 20:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?