4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Sanayiciye yatırım kolaylığı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Suat Öztürk, Elazığ'da son yıllarda başlayan sanayi yatırımlarına gerekli kolaylığı gösterdiklerini belirterek, yatırım yapmayı planlayan sanayicilere her türlü kolaylığı gösterdiklerini söyledi.


Son 1 yıl içinde Elazığ'da bir çok tesisin Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımlarını başlattıklarını, Kamyon Fabrikası'nın temel atma noktasına geldiğini belirten ETSO Başkanı Suat Öztürk, "Elazığ'ın sanayileşmesi için oda olarak birçok girişimde bulunduk. İşadamlarını ilimize davet ederek ilimizdeki yeraltı ve yerüstü zenginliklerini gösterip yatırım yapmaları durumunda elde edecekleri avantajları anlattık. Yapılan bu girişimlerin sonucunda ilimizde yeni sanayi tesislerinin yatırımlarına başlandı. Tabi ki bu yatırımlar tamamlandığı ve üretime açıldığı zaman önemli girdiler elde edilecek. En önemlisi de istihdam konusunda önemli adımlar atılmış olunacak. Hedefimiz bu yatırımların artarak devam ettirilmesini temin etmek" dedi.


ETSO Başkanı Öztürk, Elazığ'ın sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için yapılan yeni yatırımların yanında halen üretime devam eden tesislerin de daha iyi konuma gelmesi amacıyla sektörlerin sıkıntılarına çözüm getirilmesi konusunda yaşanan problemleri gidermenin çabasında olduklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 15:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?