6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Şarbon Elazığ'da!

Bingöl'de görülen şarbon hastalığı, Elazığ'a da sıçradı. Elazığ'ın Karakoçan İlçesi ve merkeze bağlı köylerden gelen iki kişi, şarbon hastalığı nedeniyle Elazığ Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Geçtiğimiz günlerde Bingöl'de görülen şarbon hastalığı, Elazığ'a da sıçradı. Kent merkezine bağlı Korucu köyünden Fethi Aksakal (55) ve Karakoçan İlçesi'ne bağlı Sarıcan köyünden Rabia Özdemir (65) adlı kişiler, Elazığ'a getirilerek devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

İntaniye servisinde tedavi gören Fethi Aksakal, elinde küçük bir yara çıktığını, daha sonra vücudunun ateşlendiğini ve hastaneye geldiğini söyledi. Devlet hastanesi intaniye servisi doktorlarından Çiğdem Papila ise halen hastanede iki hastanın tedavi edildiğine dikkat çekerek, "Şu an iki şarbon hastası mevcut. Rabia Özdemir, et keserken hastalığı almış, Fethi Aksakal isimli hasta ise kendi hayvanını kesmiş, parmak üzerinde kaşıntı başlamış. İlk tedaviye başladık, pansumanlar yapıyoruz. Bulaşıcı bir hastalık. Eğer bir ailede şarbon varsa, mutlaka sağlık kurumuna başvurulmalı, elden ele bulaşabiliyor" dedi.

Elazığ Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik, Elazığ'da şarbona rastlanmadığını ifade ederek, insanların rahat olması gerektiğini söyledi. Keklik, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada, iki şarbon hastasının Elazığ'da tedavi edildiğini belirterek, hastaların durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 15:35:55
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 15:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?