30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Satranç projesi start aldı

ELAZIĞ'DA 'BENİMLE SATRANÇ OYNAR MISİN PROJESİ'NE START VERİLDİ

Elazığ'da okul öncesi öğrencileri ile zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerin düşünme becerilerinin geliştirilmesi, satranç oyununun bir spor olarak sevdirilmesi için, "Benimle satranç oynarmısın" projesine start verildi.

Elazığ Valisi Muammer Erol'un da katıldığı projenin açılışı Merkez Anaokulu'nda gerçekleşti. Projenin açılışına Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Kuvay Şanlı ile Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş da katıldı.

Projenin ilk etabında il genelinde 2 bin 824 öğrenci ile uygulamaya girildiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Büyükbaş, "Okul öncesinde başarı yüzde 50'yi aşınca eğitim kalitesini sorgulama adına bir dizi çaba içine girdik. ARGE'deki arkadaşların yoğun çabası ile bir dizi proje hayata geçirdik.

Bu projeyi çok önemsiyoruz. Başından beri titizlikle takip ediyoruz. Satranç Federasyonu başkanı ile irtibata geçip bize ilgi gösterdiler. Satranç oyunlarının geliştirilmesi zihinsel gelişim açısından çok önemli projedir. Bundan dolayı destekliyoruz" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Kuvay Şanlı ise, "Çok mutluyum, çünkü içi dolu bir proje. Çocuklarımızın gelişimi için çok önemli olan satranç zihinsel gelişimini son derece geliştiriyor" ifadelerini kullandı.

Vali Erol ile birlikte okulda eğitim gören öğrenciler satranç odalarını hizmete açarken, hazırlanan satranç odaları davetliler tarafından gezildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 17:44:05
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 19:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?