4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

'SBS'ler devam etmeli'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın illerde düzenlenen Seviye Belirleme Sınavlarını (SBS) iptal etmesi ile ilgili genelgeyi değerlendireceklerini belirten Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, "SBS'lerde amacımız öğrencilerin başarısını arttırmak. Bu konuda yapacağımız değerlendirmenin ardından ne yapılacağına karar vereceğiz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesinde, SBS'lerin öğrencilerin ve ailelerinin sıkıntı yaşadığı bir şekle dönüştürüldüğünün, öğrencilerin bu sınavlarda az puan almasının sıkıntı oluşturduğunun belirtildiğini, bu nedenle sınavların iptal edilmesinin istendiğini kaydederek şöyle konuştu:
"Biz ilimizde bu yılın ilk Seviye Belirleme Sınavı'nı Ocak ayında yapmayı planlamıştık. Bu sınavlarda öğrencilerin aldığı puanları değil, girdikleri derslerdeki başarılarını değerlendiriyoruz. Öğrencilerin başarısız oldukları derslere yönlendirilmesini, etüt veya ek derslere girmesini temin ederek, öğrencilerin başarısını arttırmayı planlıyoruz. Burada sınavı bir başarı yarışına getirmiyoruz. Bu çalışmada amacımız ve hedefimiz, öğrencilerin eğitim alanında belirledikleri hedeflere ulaşmasını sağlamaktır.

Biz bunu okullarda yapmazsak farklı kurumlarda bu çalışmalar yapılacaktır. Bakanlığımızın konuyla ilgili genelgesini yetkili birimlerimizin yöneticileri ile değerlendirecek, tartışacak ve bunun sonucunda ortaya çıkacak neticeye göre hareket edeceğiz. Konuyla ilgili olarak Bakanlığımızın yaptığı toplantıda da uzun tartışmalar ve değerlendirmeler yaşandı. Ben sistemin devam ettirilmesinden yana olduğumu belirtmek istiyorum. Çünkü yapılan SBS'ler öğrencilerin lehine olmaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 15:36:02
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 16:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?