3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Şehit yakınları mezarlıklara koştu

Ramazan Bayramı nedeniyle Elazığ'da şehit yakınları mezarlıkları doldurdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliklere gelen gözü yaşlı anneler, babalar ağlayarak mezarlıklardan ayrıldı.

Geçtiğimiz yıl Erzincan'nın Kemah ilçesi yakınlarında mayın patlaması sonucu şehit düşen 9 askerden biri olan jandarma uzman çavuş Gökhan Kuvat'ın annesi ve babası oğullarının mezarı başında göz yaşı dökerek, Türkiye'nin Kürt sorunu olmadığını terör sorunu olduğunu söyledi.

Gözü yaşlı baba Orhan Kuvat," Türkiye'nin kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır.Türkiye'nn tek sorunu terördür. Bunun gerçek açılımı budur yani. Bu olayın Kürtlerle felan ilgisi yoktur. Tek sorun PKK'dır terör sorunudur. Bu örgütün
ele başlarının yakalınıp gereken cezanın verilmesi gerekir ve kaynaklarını kesilmesi gerekir. Bu açılımın masa başında çözüleceğine inanmıyorum. Bunların asıl amacı öldürmektir. "diye konuştu. Anne Hacer Kuvat ise, "Devlet büyüklerinin çocukları neden o bölgelere gitmiyor, hele bir görelim ciğer acısı nasılmış bizim yaşadığımızı onlarda yaşasın görsün" diye konuştu.

Anne Kuvat, "Kürt açılımında onların da bizim gibi olsun ki barışalım. Başka türlü barışma olmaz. Bakın babayiğiti gömmüşüz acılı acılı en mutlu günde ağlıyoruz. Hele onlarda bu acıyı yaşasın bakalım ne diyecekler, hele barışıyorlar mı? barışmıyorlar mı?" diye konuştu. Anne Hacer Kuvat'ın oğlunun mezarının başına koyduğu bayram şekeri ise görenlere duygulu anlar yaşattı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 14:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elazığ IP: 78.188.62.xxx Tarih : 25.09.2009 06:43:10

çok güzel bir haber yapmışsınız. şehidimizi unutmamışsınız teşekkür ederim ama orada olan ve bunları söyleyen gökhanın annesi babası değil halası ve eniştesi. o şekerleri bırakan annesi değil nişanlısı. niye haberciler herşeyi kendi kafalarına göre yorumlamayı yazmayı seviyorlar hala daha anlamış değilim