3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Şehitler memleketlerine gönderildi

Tunceli kırsalında PKK'lı teröristlerin araziye yerleştirdiği uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit düşen Astsubay Halis Kırımlı ve Jandarma er Samet Akdeniz, Elazığ Asker Hastanesi'nde düzenlenen cenaze töreni sonrası gözyaşları arasında memleketlerine gönderildi.

Tunceli'nin merkeze bağlı Geyiksuyu Güneşliktepe kırsal alanında hain tuzak sonrası şehit olan Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Halis Kırımlı ve Jandarma er Samet Akdeniz için sabah saat 10.00'da Elazığ Asker Hastanesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Tunceli Valisi Mustafa Yılmaz, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Eyüp Kaptan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar, Elazığ Emniyet Müdürü Mehmet Tekin ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehitler için dua edildi ve saygı duruşunda bulunuldu. Duygulu anların yaşandığı törende şehit Astsubay Halis Kırımlı'nın eşi ile kızı gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit eşini ve çocuğunu komutanlar teselli etmeye çalıştı. Törende duaların okunması ve yapılan saygı duruşunun ardından şehit Astsubay Kırımlı, Konya, Akşehir; şehit er Samet Akdeniz ise memlekiti Bursa'ya askeri uçakla gönderildi.
Şehit Astsubay Halis Kırımlı'nın bir süre önce Manisa'ya atandığı ve Tunceli'den ayrılmak üzere hazırlık yaptığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 14:37:09
Güncelleme :13 Temmuz 2008 Pazar 17:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?