3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Şeker fabrikası kapasite arttırıyor

Elazığ Şeker Fabrikası'nın bin 800 ton olan kapasitesinin yüzde 100 arttırılarak 3 bin 600 tona çıkarılmasının hedeflendiği bildirildi.

Elazığ'da 33 bin dekarda ekimi yapılan pancar üretiminin sulama tesislerinin hizmete alınması ile birlikte artacağını söyleyen Elazığ Şeker fabrikası Müdürü Ahmet Konyar, "Bu artış ile birlikte pancar ekim alanlarına yeni ilaveler yapılması mümkün hale gelecektir" dedi.
 
Konyar, "Sadece Kuzova Projesi ile 3 bin 800 hektar alan sulu tarıma açılacaktır. Elazığ'a verilen pancar kotasını artırarak ya da Elazığ'a verilen pancar kotasının tamamını kullanarak üretilen pancar miktarını arttırmamız, üretilen pancarın tümünü fabrikamızda işleyerek daha çok şeker üretmemiz mümkün olabilecektir. Son yıllarda ilimizde üreticiler yaptığımız çalışmalar sonucunda pancardaki şeker polar oranında sağlanan yükselişle daha iyi ekonomik kazanç sağlamaya başladı. Şekerimizdeki kalite müşterilerimizi de artırıyor. Örneğin ilimizde kurulan bir fabrika üretimini gerçekleştirdiğimiz tüm şekere talipli oldu. Elazığ'da ekonomik girdinin arttırılması amacıyla fabrikamızın kapasitesinin bin 800 tondan 3 bin 600 tona yükseltilmesi ilimize artı ekonomik değerlerin kazandırılmasına katkı sağlayacağından bu konunun yetkililer tarafından ele alınarak değerlendirilmesini arzu ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 10:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?