4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Şeker oranının yükselmesi mutlu etti

Elazığ'da bu yıl üretilen şeker pancarındaki şeker oranının yüzde 16'lara ulaşması yetkilileri mutlu ederken, bu oranın yükseltilmesinin mümkün olduğu belirtildi. 

Türkiye'de üretilen şeker pancarında yüzde 18-19 oranında şeker oranının bulunduğunu belirten Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü Ahmet Konyar, Elazığ'da üretilen şeker pancarındaki şeker oranının yüzde 13 dolayında bulunduğunu, bu oranın son yıllarda yapılan çalışmalarla yüzde 16'ya yükseldiğini söyledi.
 
Pancarın iyi ve kaliteli olması için öncelikle ekilen tohumun, daha sonra da üretim döneminde yapılan çapalamanın, verilen suyun etkili olduğunu belirten Konyar, "Biz sürekli olarak üreticilerin gelişen teknolojiye uygun üretim yapmalarını istedik. Bu yönde teknik elemanlarımızla eğitim hizmeti verdik. Bugün gelinen nokta elbetteki bizi mutlu etmiştir. Ancak bundan daha iyi konuma gelmemiz mümkün. 

Üreticilerimizin biraz daha bilgili ve uygulanması gereken sistemlere bağlı kalması üretilen şekerin polar oranını arttıracaktır. Tabii ki bu durum da şekerin kalitesini arttıracaktır. Bu yıl üretilen şekerimizi alan Elazığlılar bunun farkına varmışlardır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 18:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?