3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

'Selmanoğlu bize güç kattı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan'daki ''Birinci parti çıkmazsak, genel başkanlığı bırakırım'' şeklindeki sözlerini hatırlatarak muhalefet liderlerine göndermede bulundu.

Çetinkaya, muhalefet liderlerinin de başarısızlık halinde görevi bırakabilmesi gerektiğini belirterek, "Herkes buna hazırlıklı olsun" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kurulduğu günden bu yana her seçimde oylarını artıran AK Parti'nin yerel seçimlerde çıtayı daha da yükselttiğini söyledi.

AK Parti'nin ilk seçimi olan 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde oy oranının yüzde 34.5 olduğunu hatırlatan Çetinkaya, TBMM'de yüzde 65'le temsil edildiklerini vurguladı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ise oylarının yüzde 8 arttığını aktaran Çetinkaya, oy oranını yüzde 42'ye çıkarttıklarını kaydetti. Geçen yıl yapılan 22 Temmuz genel seçimlerinde ise oylarını 2002 seçimlerine göre yüzde 13 artırarak yüzde 47'lere çıkardıklarını belirten Çetinkaya, "Yani çıta belli. Bundan sonraki hedef Türkiye'nin bütün illerinde AK Partili belediye başkanlarının olması. Şu anda belde ve ilçe belediyelerini de hesaba katacak olursak 2 bine yakın belediyemiz var. İnşallah bu seçimde hedefimiz çıtayı daha da yukarıya çıkarmak. Çalışmalarımız ona göre belirleniyor" şeklinde konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun Demokrat Parti'den (DP) ayrılarak, AK Parti'ye katılmasının kendilerine çok büyük güç kattığını dile getiren Çetinkaya, Selmanoğlu ile birlikte Elazığ'da bundan sonra daha güzel işler yapacaklarını ifade etti.

Yalnız Selmanoğlu'nun değil, Türkiye`nin birçok yerinde bugüne kadar çeşitli katılımların olduğunu aktaran Çetinkaya, önümüzdeki haftalarda katılımların artarak süreceğini belirtti.

"Dikkat edecek olursanız, sular deryaya doğru akıyor" diyen Çetinkaya, "Derya AK Parti'dir ve AK Parti herkesi kucaklıyor. Onun için AK Parti, nasıl tek başına iktidar olmuşsa, inşallah bundan sonra da yerel seçimlerde en büyük başarıyı gösterecektir. Ve benim bir benzetmem var; biz sahaların en ağırsiklet baş pehlivanıyız. Bizimle rakip olacak hemen hemen kimseyi göremiyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hülya durdu IP: 88.232.181.xxx Tarih : 2.12.2008 18:29:23

yazıklar olsun sana çetinkaya Elazığda akp yi bitirdiniz, sandıkta görüşecegiz, senin de milletvekilligin bitecek