4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Semercilik teknolojiye yenildi

Semercilik artık tarih oluyor. Elazığ'daki Yemenciler çarşısında bulunan son semerci Abdullah Karalı, semerciliğin teknoloji karşısında yenildiğini belirterek, köylerde hayvanların yerini traktörlerin aldığını ve semer satamadıklarını söyledi. 

Bir zamanların gözde mesleklerinden biri olan semercilik gelişen teknoloji karşısında yok oluyor. Meslekte artık işçi çalışmadığını belirten semerci Abdullah Karalı, ''Köylerde hayvan kalmadı, teknoloji hayvanı bitirdi. Bizim de işlerimiz bitti'' diye konuştu. 

Karalı, "Eskiden günlük üç veya dört tane semer satıyorduk. Şimdi haftada bir tane bile satamıyoruz. Eskiden çok çalışırdık, fakat şimdi iş yok işler olmuyor artık. İşçi yetişmiyor bu işe merak eden yok. Ben 60 yıldır bu çarşıdayım. Eskiden her köyde 40-50 hayvan vardı. Şimdi köylerde hayvan kalmadı artık. Hayvan bitti, teknoloji hayvanı bitirdi. Bizim de işlerimiz bitti. Böyle giderse sonu gelir. Eskiden motor yoktu şimdi semerciliği öldürdü. Artık iş kalmadı. Biz de iş yapamıyoruz. Şimdi haftada, on
günde bir tane satıyoruz fiyatlar ise 70 ile 100 lira arasında değişiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 14:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?