3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Şemsi Bayraktar Elazığ'da

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan kuraklık nedeniyle bölgede incelemelerde bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ''Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'na olan çiftçi borçlarının 3 veya 4 yıl faizsiz ertelenmesini talep ediyoruz" dedi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Elazığ'da yaptığı basın toplantısında bölgede yaşanan kuraklığın telafi edilmesini çok önemsediklerini söyledi. Bayraktar, "GAP eylem planı ile hem GAP'a aktarılan miktar açıklandı hem de kuraklıktan zarar gören üreticiler için bir kararname hazırlandı. Hem de yapılacak yardımın esasları açıklandı. Biz bu yardımı yeterli görmediğimizi ifade ettik. Bu yardım Ziraat Bankası borçlarının 1 yıl faizsiz ertelenmesi, Tarım Kredi Kooperatifleri borçlarının bir yıl
ertelenmesiydi ve bir de tohumluk yardım. Bunlar üretecinin tekrar üretime dönmesi ve zararlarının karşılanması noktasında yeterli gördüğümüz tedbirler değil. Biz sadece Güneydoğu Anadolu bölgesi değil, Elazığ'ın da dahil olduğu Türkiye'nin değişik bölgelerinde kuraklıktan zarar gören illerimizde zararların tazmini noktasında ve çiftçilerimizin tekrar üretime dönmesi noktasında başka tedbirlerde ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Elazığ için de mutlak suretle Tarım Kredi ve Ziraat Bankası'na olan borçların bir yıl değil bakın 3 veya 4 yıl faizsiz ertelenmesini talep ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 17:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?