4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Şiir akşamları başlıyor

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, 6-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 16. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'yla ilgili olarak, ''Türk dünyasının kalbi Elazığ'da atacak'' dedi. 

Ekim ayında yapılması planlanan ancak Kasım ayına ertelenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın 16'ncısı 6-8 Kasım tarihleri arasında Elazığ'da gerçekleştirilecek. Yurtiçinden ve yurtdışından 30'un üzerinde şairin kentte ağırlanacağını belirten Vali Muammer Muşmal, Türk dünyasının nabzının Elazığ'da atacağını söyledi. 

Muşmal, Hazar Şiir Akşamları'yla Elazığ'ın şiirin başkenti olduğunun tescillendiğini ve herkes tarafından kabul edildiğini ifade ederek, bu seviyenin her geçen yıl biraz daha yükseklere çıkarılması için gerekli her türlü gayretin gösterileceğini kaydetti. Muşmal, düzenlediği basın toplantısında Hazar Şiir Akşamları'nın bu yıl Azerbaycan'ın dünyaca ünlü şairi Bahtiyar Vahapzade anısına düzenleneceğini ifade ederken Bahtiyar Vahapzade'nin rahatsızlığı nedeniyle kendi adına düzenlenen bu etkinliğe katılıp katılmayacağının henüz netleşmediğini kaydetti. Muşmal, şöyle devam etti: 

"Bu yıl ilk defa ilimize gelecek davetlilerle Elazığ'daki tüm öğrencileri buluşturmanın planlamasını yapıyoruz. Bu yıl bütün ilçelerde de bu kültürel faaliyetler ilk defa uygulanacak. Etkinliğin ikinci gününde 10 ilçemizin tamamında belirlenen okullarda öğrencilerle söyleşilerde bulunacak, konferanslara, panellere katılacaklar. Yine il merkezinde de belirlenen okullarda oldukça güzel kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek. Bizim Hazar Şiir Akşamları'nda önemsediğimiz noktalardan birisi de bu. 

Çocuklarımız bu yaşlarında dünyanın ünlü insanlarıyla bir araya gelme fırsatını yakalıyorlar. Bilindiği gibi geçen yıl Cengiz Aytmatov gibi bir dünya deviyle Elazığlı vatandaşlarımızı, kültür severleri, öğrencileri buluşturduk. Bu yıl da yurt içinden ve yurt dışından 30'un üstünde şairi ilimizde ağırlayacağız. Tüm Türk dünyasının nabzı Elazığ'da atacak. Hazar Şiir Akşamları, şiirin başkenti olduğumuzun tescillendiği ve herkes tarafından kabul edildiği bir etkinlik haline gelmiş durumda. Bunun
standardı geçen yıl Cengiz Aytmatov'un gelmesiyle çok üst seviyelere çıkmıştı. İnşallah o seviyeden daha da yukarılara çıkarak, seviyenin düşmesine izin vermeyeceğiz."

BAKAN GÜNAY DA KATILACAK
Bu yıl Hazar Şiir Akşamları'na ilk defa bir bakanın katılacağını ifade eden Vali Muşmal, etkinliğin 3. gününde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın gerek şairler yürüyüşünde, gerekse açılış töreninde bulunacağını kaydetti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu bir kültür faaliyetinin gerçekleşeceğini vurgulayan Vali Muşmal, "Hazar Şiir Akşamları'nı kendi adına, Elazığ'a yakışır bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Hazar Şiir Akşamları Elazığ'ın bir markası oldu. Standartları daha da yükselterek, Elazığ durdukça bu etkinliğin Türkiye'nin ve Türk dünyasının gündeminde daha da önem kazanarak devam edeceğine inanıyoruz. Çünkü bu tür faaliyetler dünyada çok azken, Türkiye'de hiç yok. Bu kadar uzun soluklu bir faaliyet, gerçekten sadece Elazığ'ın başarabildiği ve devam ettirebildiği bir olay. Hazar Şiir Akşamları'nın her programına Elazığlıların her kesiminin katılmasını özellikle rica ediyorum. Çünkü böyle bir imkanı hiçbir yerde bulamazlar. Madem ilimiz böyle bir fırsatı yakalamış, 

öyleyse bu havayı teneffüs etmek, bu kültürel iklimi yaşamak bizim için bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığın farkına vararak bütün Elazığlıları bu tür faaliyetlerin içerisinde olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

ELAZIĞ'DA GÖREV YAPTIĞIM İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM
Muşmal, böyle bir kültürel faaliyetin içerisinde bulunduğu için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu, Elazığ'da görev yaptığı için kendisini çok şanslı hissettiğini ifade ederek şunları söyledi: 

"Böyle bir iklimin içerisinde bulunmak ve böyle bir ilde görev yapmak çok önemli. Ben zaten böyle milli duruşları, milli olayları, edebiyatı, kültürü, folklorü çok seven bir insanım. Bu nedenle Elazığ'da görev yapmanın kendi adıma bir şans olduğuna inanıyorum. Böyle bir iklimi 3 yıldır birlikte yaşıyoruz. Dünyaca ünlü şairleri, yazarları, kültür insanlarını hem tanıma fırsatı buluyoruz, hem de onlarla birlikte olmak insana ayrı bir mutluluk, ayrı bir heyecan veriyor. Hayatım boyunca unutamayacağım
güzellikleri, faaliyetleri, heyecanları burada yaşadığıma inanıyorum. Bu sadece bir kurumun veya kuruluşun faaliyeti değil. Elazığ'ın tamamını kucaklayan, kapsayan bir etkinlik. İşte işin güzelliği, ehemmiyeti burada ve uluslararası bir nitelikte olması."

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 12:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Tayyar SAVAŞTAER IP: 78.177.230.xxx Tarih : 5.11.2008 01:40:11

tebrikler..bol şiirli,manili,geceler,sağlıklı huzurlu günler dilerim.işte Elaziz ve Aziz insanlarımız..hepinizi yüreklerinizden öpüyorum,SİZLERLE GURUR VE ONUR DUYUYORUM Asil,Aziz Elazizliler..gurbetteki bir gakkonuz M.Tayyar SAVAŞTAER.