15
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

Şiir akşamları etkinlikleri sürüyor

15. Uluslararası Hazar Şiir akşamları etkinlikleri kapsamında 2006 yılı Türk Dünyası Hizmet Ödülü, Kırgızistanlı şair-yazar Cengiz Aytmatov'a verildi.


Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Harun Özer, çok sayıda şair ve yazar katıldı. Burada bir konuşma yapan Elazığ Valisi Muammer Muşmal, "Elazığ, Türkler'in Anadolu'ya girmesinden sonra Türk yurdu olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Türk dünyasının kalbi burada atacaktır" dedi.


Değerlendirme kurulu tarafından '2006 yılı Türk Dünyası Hizmet Ödülü'ne layık görülen Kırgızlı şair-yazar Cengiz Aytmatov da, "Sağlığım el verirse yeniden kitap yazacağım, bu hayalim gerçekleşirse kendimi Elazığlı gibi hissedeceğim. Bu değerli ödülü bana layık gördüğünüz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Cengiz Aytmatov'a Fırat Üniversitesi tarafından doktora unvanı verildi. Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise kente inşa edecekleri bir parka Altmatov'un isminin verileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 13:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?