22
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

'Siyasi Arena'da Elazığ'ın Seçimi'

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Adem Doğan'ın uzun bir araştırma sürecinin ardından kaleme aldığı "Siyasi Arena'da Elazığ'ın Seçimi" isimli kitap yayınlandı.


Öğretim görevlisi Adem Doğan'ın kaleme aldığı eser, Elazığ'ın geçmişine olduğu kadar geleceğine de ışık tutuyor. Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel tarafından yazılan önsözde de, kitap "Elazığ'ın siyasi hafızası" olarak nitelendiriliyor. Siyasal iletişim, siyaset bilimi, halkla ilişkiler, kurumsal iletişim konularında uzman olan Doğan, kitabında Elazığ siyasetini vaatler, yaşanan gelişmeler, ilginç olaylar gibi birçok yönüyle ele alıyor. Siyasal iletişim alanında yerel aktörleri ele almasıyla Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan kitapta, 1950 yılında başlayan çok partili siyasi hayatımızdan günümüze kadar Elazığ'da yaşanan siyasi gelişmeler, kampanya tarzları, adayların ya da siyasi parti genel başkanlarının vaatleri, söylemleri, yapılan hizmetleri, seçim sürecinde meydana gelen ilginç olaylar, seçim sonuçlarının grafiklerle analizi, seçimlerde yaşanan oy kaymaları, siyasi dengeleri değiştiren hadiseler, tarihi vesika ve belgeler bulunuyor.


1950'den günümüze kadar partilerin aldıkları oyların grafiklerle analiz edildiği kitapta, Elazığ seçmeninin profili, oy kaymaları, oy kayma nedenleri, partilerin il geneliyle Türkiye genelinde aldığı oyların karşılaştırması da yapılarak, siyasi geçmişe ilişkin bilimsel değerlendirmeler yapılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 12:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?