6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Son noktayı 'başhekim' koydu

 Elazığ Fırat Üniversitesi (F.Ü.) Fırat Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. İrfan Kaygusuz, Fırat Tıp Merkezi otopark alanıyla ilgili iddialara, "Hastanenin otopark alanı bize değil, Milli Emlak'a aittir" dedi.

Fırat Tıp Merkezi içerisindeki otopark alanıyla ilgili olarak ortaya atılan iddialara yanıt veren Fırat Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. İrfan Kaygusuz, Fırat Tıp Merkezi içerisinde yer alan otopark alanının Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait olduğunu, Milli Emlak Müdürlüğü'nün de bunu dönem dönem belli şahıs ve şirketlere kiraya verdiğini öne sürerek, kendilerinin otopark gişelerinden elde edilen gelirlerle hiçbir bağlantılarının olmadığını savundu.

Kaygusuz, "Fırat Tıp Merkezimiz dahilindeki otopark alanımız ve gişelerimizin hastanemizle hiçbir bağlantısı yoktur. Hastanenin otopark alanı bize değil, Milli Emlak'a aittir. 08.03.2005 tarihinde üniversite ve Milli Emlak arasında gerçekleştirilen bir protokol neticesinde, bu otopark gişelerinden elde edilen gelirler, tamamen Elazığspor'a gitmektedir" dedi.

Kaygusuz, daha önceki dönemlerde otopark gişelerinin Fırat Tıp Merkezi'nin daha iç kesimlerinde olmasından dolayı, yakınlarını hastaneye getiren ya da hastaneden çıkaran kişilerin, araçlarını acil servis kapısının önüne park etmeleri nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını, ancak gişelerin Fırat Tıp Merkezi'nin giriş kısmına alınmasından sonra bu sıkıntılarının tamamen ortadan kalktığını söyledi.

Kaygusuz, "Daha önceden Tıp Merkezimiz'e gelen hasta yakınları, otopark ücreti ödememek için araçlarını hastanemizin acil kapısının önüne park ediyorlardı. Şimdi yeni otopark düzenlemesine göre, hasta getirip götürmek için gelen hasta yakınları, ilk 15 dakikalık bekleme süresi zarfında otopark ücreti ödemeyecek. Ancak, bu 15 dakikadan sonraki her saat dilimi için 500 bin lira otopark ücreti ödeyecek. Bu da, hasta yakınlarımıza araçlarını park etme noktasında oldukça rahatlık sağlamıştır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 21:01:16
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 15:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?