5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Sonunda çatıyı da çaldılar

Elazığ’da bir vatandaşın kapattığı otoparkında bulunan yazıhanesine farklı zamanlarda giren hırsızlar, masa, kırtasiye malzemeleri, kapı, pencere ve elektrik su tesisatlarını çaldı. Son olarak çatının da sökülüp götürülmesi üzerine iş yeri sahibi Mustafa Polat, ''Her şey tamam da, bunlar bu çatıyı nasıl söktüler, niye söktüler ve ne yapacaklar?'' diye tepki gösterdi.

Mustafa Polat, Ataşehir Mahallesi'nde ailesine ait yaklaşık 4,5 dönümlük alan üzerinde 2009 yılında otopark ve açık oto pazarı kurduğunu, geçen yıl işletmeyi kapattığını söyledi.

İşletmenin kapatılmasının ardından arazideki 20 metrekarelik yazıhaneyi kilitlediğini ifade eden Polat, farklı zamanlarda iş yerine giren hırsızların cam ve duvarları kırıp zarar verdiğini, içerideki masa ve kırtasiye malzemelerin yanı sıra demir kapı, pencere ile elektrik ve su tesisatını çaldıklarını bildirdi. Son olarak binanın çatısının da çalındığını aktaran Polat, şöyle konuştu:

''Bundan önce demir kapıları, pencereleri söküp götürdüler. Arkasından su, elektrik sayaçlarını tellerine kadar söktüler. En sonunda da dün bana haber verdiler, geldim ki bu sefer çatıyı götürmüşler. Çatıyı, kiremitlerini ağaçlarını söküp götürmüşler. Artık ne yapabiliriz? Çatı hırsızlığı olur mu? Ben ilk defa çatı hırsızlığı duydum. Şehir merkezinde böyleyse köy veya yazlıklardaki evler ne olacak? Her şey tamam da, bunlar bu çatıyı nasıl söktüler, niye söktüler ve ne yapacaklar? Kiremiti ne yapacaklar, ağacı ne yapacaklar? Bunu bir meslek edinmiş herhalde.''

Polat, bundan sonra hırsızların binanın beton kısımlarını kırıp içindeki demiri çalmalarından endişe ettiğini sözlerine ekled

AA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2012 Pazartesi 17:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?