3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Şorşor Deresi ıslah edilecek

 Elazığ'da yıllardır çözüm bekleyen ancak bir türlü çözümlenemeyen Şorşor Deresi'nin ıslah edilmesi için harekete geçiliyor.

Ankara'da Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile yapılan görüşmenin ardından Bakan Eroğlu'nun DSİ Genel Müdürlüğü ile DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'ne sorunu çözmek üzere gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdiği açıklandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ve diğer milletvekilleri ile birlikte Bakan Eroğlu'nu ziyaret ettiklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu şunları söyledi:

"Bilindiği gibi Elazığ'ın önemli sorunlarından biri olan ve bizim de çözüm için üzerinde çalıştığımız Şorşor Deresi, başta Aksaray Mahallesi olmak üzere Hicret ve Kızılay mahallelerimizi de etkiliyor. Bu mahallelerde yaşayan halkın sıkıntısını gidermek üzere bu derenin ıslah edilmesi çalışmalarını yapmayı planladık. Bu plan kapsamında Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştük. Bu görüşmemizde Bakan Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü'nü arayarak bu sorunun çözümü için son derece başarılı olabilecek, çevreyi bozmayacak, çevreye uyumlu bir projenin hazırlanması ve DSİ 9. Bölge Müdürlüğü ile istişare edilerek bu çalışmanın projesinin tamamlanarak ihaleye çıkarılması talimatını verdi. Biz de bu konuyu yakından takip edecek ve bu yıl içinde projenin hazırlanmasının, ihaleye çıkarılmasının ve uygulamaya konulmasının takipçisi olacağız. Böylece bu sorunun çözümlenmesini sağlamış olacağız. Asıl önemlisi bu üç mahallede yaşayan vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirmiş olacağız. DSİ Genel Müdürlüğü'nün projeyi hazırlamasını ve ihale safhasının kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Büyük bir ihtimalle bu yılın ikinci yarısında Ağustos-Eylül gibi Şorşor Deresi Islah Projesi'nde çalışmaların başlayacağını düşünüyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 14:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?