30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

SP'de şok istifa!

SP ELAZIĞ İL BAŞKANI İLYAS KESKİN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Saadet Partisi (SP) Elazığ İl Başkanı İlyas Keskin, kadar partide yaşanan sorunun çözüme kavuşmaması nedeniyle partiden istifa ettiğini açıkladı.

İlyas Keskin, parti binasında yaptığı açıklamada, 11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan olağanüstü kongreden bu yana SP'nin olumsuzluklar içeren bir tabloyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Keskin, bir yandan Numan Kurtulmuş'un bir yandan da Necmettin Erbakan'ın konutu olmak üzere kamuoyu ile paylaşılmayacak ve milli görüş çizgisine uymayacak olumsuzlukların yaşandığını dile getirdi.

Keskin, istifa kararında şunları kaydetti:

"Biz, il, ilçe teşkilatları ve belediye başkanlarımızla ve teşkilatımızın mensuplarıyla, genel merkez ve Erbakan hocamızın konut arasında mutlaka bu işin çözümünün bulunması gerektiğini ve olan sorumlulukların, Numan Kurtulmuş ve Erbakan hocamız arasında paylaşılması gerektiğini ve çözümün de ancak onlarla olabileceğini düşündük, ifade ettik, sabrettik ve bekledik. Bugüne kadar yaşadığımız tablo çözüm bulunamayacağını, bir olumsuzluk içeren ayrılığın söz konusu olacağını, bütün kamuoyumuz gördü ve paylaştı. Bu şartlar içerisinde Elazığ Sadet Partisi İl Başkanı İlyas Keskin olarak ne aile efradımın ilkelerine, prensiplerine, ne de taşımış olduğum milli görüş davasına aykırılık içerdiğini, bu ayıkırılığa, bu günaha, bu olumsuzluklara ortak olmamam gerektiği düşüncesiyle lüzum görüldüğü üzere Sadet Partisi il başkanlığından ve üyeliğinden istifa ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 13:16:05
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 18:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Sezai AYDINGÖZ IP: 88.229.94.xxx Tarih : 29.11.2010 10:55:01

İlyas keskin,keşke arkadaşları ile istişare etseydi de sonra karar verseydi.Ancak ani ve fevori kararla istifa etti.Yolu açık olsun.