6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

SP'den, '2. Sevr'e Hayır' konferansı

Saadet Partisi Elazığ İl Teşkilatı tarafından "Türkiye Nereye Gidiyor? 2. Sevr’e Hayır" konferansı yapıldı. Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa, Saadet Partisi il ve ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Numan Kurtuluş, büyük milletlerin tarihinde kriz dönemlerinin olabileceğini belirterek, "Milletler, iktisadi bakımdan geri kalabilirler, ama özellikle bizim gibi büyük milletler, hiçbir zaman yenilmezler ve küllerinden yeniden büyük millet olarak ayağa kalkmayı başarırlar" dedi.

Konuşmasında geçmiş siyasi hükümetlere de değinen Kurtuluş, 54. Erbakan hükümetinin son yılların en başarılı hükümetlerinden olduğunu ileri sürdü. Kurtuluş, bu hükümetin iş başından uzaklaştırılmasından sonra ciddi birtakım sıkıntılar içine girildiğini söyledi.

Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri konusunda da görüşlerini aktaran Prof. Dr. Kurtuluş, AB’nin Türkiye’ye bakışını değerlendirdi.

Kurtuluş, AB-Türkiye ilişkilerinin 1963’ten beri devam ettiğini hatırlatarak, "Bu ilişki, en son Türkiye- Avrupa Birliği ortaklığı projesiyle ortaya çıkmış vaziyettedir. Avrupa Birliği politikaları var. Bir o açıdan bakmak lazım, bir de bizim açımızdan. Avrupa Birliği’nin başından itibaren Türkiye’ye farklı görüşleri var, ama baktığımız zaman bir tek noktada bu görüşler birleşiyor. O da şudur ki ’Türkiye diye bir ülke var. Modernleşmemiş bir ülke. Bu ülkenin adam edilmesi lazım. Bu ülkenin insanları öyle çok sandığınız kadar medeni değil. Bunların medenileştirilmesi lazım, ancak bunların nüfusu kalabalık ve tek başlarına Müslüman dünyasının başına geçip liderlik iddiasında bulunabilirler. Onun için de bunlarla bağımızı koparmayalım.’ Avrupa Birliği’nin Türkiye algılaması böyledir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 14:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?