3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Su ürünleri üretimine destek

Elazığ İl Tarım Müdürü Rüştü Emir, ilde su ürünlerinin gelişmesi ve üretimin zenginleştirilmesi çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.

Elazığ'ın, toplam 103 bin 976 hektarlık bir alanının su ile kaplı olduğunu ve bu alanlarda su ürünleri konusunda çalışmalar yapıldığını belirten İl Tarım Müdürü Rüştü Emir, "Su Ürünleri Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde; İl Tarım Müdürlüğü'nün yardımlarıyla ön izin ve kesin izin alan, proje hazırlatıp onaylayan ve su kirası işlemlerinin ardından Su Ürünleri Yetiştiricilik Belgesi'ni alan işletmeler 'Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında 2008/31 Bakanlar Kurulu Kararının Uygulama Esasları Tebliği'ne göre yavru balık ve ürün satış desteğinden faydalanmıştır" dedi.

Elazığ'da faaliyette bulunan su ürünleri üretim ve yetiştiricilik tesislerinin periyodik aralıklarla denetlendiğini söyleyen Emir, "Kuluçkahanelerde üretilen yavrular ile porsiyonluk boya gelen balıklar düzenli olarak sayılmaktadır. Su ürünleri yetiştiricilik tesisi kurmak ve balıkçılık konusunda bilgi almak isteyenlere su ürünleri üretimi konusunda, ayrıca işletme sahiplerine su ürünleri destekleri konusunda bilgi verilmektedir. Toplam 103 bin 976 hektarlık bir alanı kapsayan Keban, Karakaya, Kralkızı, Kalecik baraj göllerinin Elazığ sınırları içerisinde kalan kısmı (Hazar Gölü dahil) ile Murat Nehri, Peri Suyu, Maden Çayı, Haringet Çayı, Ohi Çayı, Caro Deresi, Cip Deresi, Kalecik Deresi ve Bulanık Deresi'nin toplam yüzey alanı 51 bin hektar civarındadır ve bu potansiyel zenginlik, üretimin gelişmesi için önemlidir" bilgilerini aktardı .
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 09:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?