30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Sunguroğlu kültür evi açıldı

HARPUT SUNGUROĞLU KÜLTÜR EVİ AÇILDI

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Elazığ'ın Harput ilçesinde kurulan Harput Sunguroğlu Kültür Evi törenle hizmete açıldı.

Harput Sunguroğlu Kültür Evi'nde düzenlenen Turizm Haftası törenlerine Elazığ Vali Vekili Altuğ Çağlar, Vali yardımcısı Bedrettin Özmen, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk burada yaptığı konuşmada, "Turizm, dinlenme görme tanıma gibi amaçlarla yapılan gezi demektir. Bir ülkeye veya bir bölgeye turist çekmek için alınan ekonomik,

kültürel, teknik önlemlerle yapılan çalışmaların tümüne turizm denmektedir. Bu anlamda Elazığ'ın gezilip görülecek yerler arasında yüksek bir potansiyelinin olduğuna inanıyoruz. Başta Harput olmak üzere Keban Barajı, Çır Çır şelalesi, Sivrice Hazar Gölü, Hazar Baba Kayak Merkezi, Karakoçan Golan kaplıcaları ve Palu'daki tarihi kalıntılar son derece önemlidir. Bu potansiyeli harekete geçirmek için, Karakoçan Golan kaplıcaları termal kaplıca ilan edilmiş ve çevre düzenlemesi yapılmıştır. Kültür

turizmine çok uygun bir potansiyelimiz var. Harput, Harput musikisi, Uluslararası Hazar Şiir Akşamları ve Harput-Elazığ mutfağı son derece önemlidir. Mevcut turistik otellerimiz ve yatırım belgeli tesislerimiz, seyahat acentelerimiz, havaalanı, gelişmiş ulaşım sistemiyle Elazığ turizmi geleceğe yönelik olarak daha heyecan vermektedir" dedi.

Törenin ardından Vali Vekili Altuğ Çağlar ve diğer katılımcılar, Tahir Çelikbay, A.Selami Gedik ve Özcan Aydınlıoğlu tarafından yapılan eserlerden oluşan karma resim sergisi ile yapımı devam eden Harput Sunguroğlu Konağı'nı gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 11:32:05
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 14:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?