6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Tanı ve tedavi yöntemleri tartışılacak

Elazığ'da Prof. Dr. Önay Yalçın başkanlığında 'Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstruksiyon'da Güncel Yaklaşımlar' konulu çalıştayın yapılacağı bildirildi. 

23-24 Haziran tarihlerinde Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstruktif Cerrahi Derneği'nin katkılarıyla yapılacak çalıştaya, Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri haricinde diğer üniversitelerden de 15 uzman öğretim üyesi katılacak. 

FÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Çalıştay Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Çelik, özellikle gelişmiş ülkelerde son 20-30 yılın jinekolojisinde gelişen en önemli dallardan birisi olan ürojinekolojik tanı ve tedavilerin Türkiye'de de yaygınlaşması gerektiğini kaydetti. 

Türkiye'de genel anlamda kadınların yüzde 10'unda, çok doğum yapmış kadınların yüzde 50'ye yakın kesiminde kasık sarkmalarına sıkça rastlandığına dikkat çeken Çelik, fazla sayıda doğum, iri bebek doğumları, kasık bölgesine yönelik geçirilmiş cerrahik işlemler, menopoz, hipertansiyon, diyabet gibi durumlarına bağlı olarak kasık yerlerinde kalmasını sağlayan asıcı bağların yapılarının bozulmasıyla oluşan sarkamalara yönelik cerrahi girişimlerin mutlaka bu konuda uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Doç. Dr. Çelik, canlı olarak yapılacak operasyonlarla desteklenecek olan çalıştayın 4 oturumdan oluşacağını belirterek, kadınların özellikle son yıllarda sıkça yaşadıkları pelvik organ (kasık) sarkmaları ve ürojinekoloji konularında son yıllarda gelişen yeni açılım ve değişik tedavi yaklaşımlarının çalıştayda ele alınacağını, ayrıca bu tür uygulamaların Fırat Üniversitesi Kadın Hastalıkları Bölümü'nce devam edeceğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 17:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?