3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Tarım desteği başvuruları sürüyor

 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' kapsamında, Elazığ'da tarım alet ve ekipman destek başvuruları sürüyor.

Desteklerden bütün ilçelerin faydalanmasını sağlamak için, ilçelerin yapılarına göre ödenek tahsis edildiği bildirildi. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin başvurularını şahsen Elazığ İl Tarım Müdürlüğü'ne yapmaları gerekiyor. Başvurular 13 Mayıs 2009 tarihinde mesai bitiminde sona erecek. Tarım İl Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, destekleme programına alınan 30 çeşit makine ve ekipmana hibe desteği uygulanacağı belirtilerek şu bilgiler verildi:

"Kırsal kalkınma plan ve programları ile 2006-2010 Ulusal Tarım Stratejisi çerçevesinde, tarım üreticilerine kırsal alanlarda bireysel ve bir arada yapacakları öz sermayeye dayalı projeli yatırımları için belirlenen iller dahilinde kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, gerçek ve tüzel kişilerin tarım ürünlerinin işlenmesi, değerlendirilmesi ve pazarlamasına yönelik ekonomik faaliyet yatırımları ile kuruluşların mevcut altyapı tesislerinin rehabilitasyonuna yönelik yatırımlarını teşvik etmek amacıyla, kırsal kalkınma programları uygulamaya konulmuştur. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2009 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda belirlenen bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamalarının yüzde 50 oranında hibe finansmanı yoluyla, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi ve gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi, ayrıca tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda destekleme programına alınan 30 çeşit makine ve ekipmanlara hibe desteği uygulanacaktır. Bu uygulamada ilimize tahsis edilen para miktarı sınırlı olduğundan desteklerden bütün ilçelerimizin faydalanmasını sağlamak için, ilçelerimizin yapılarına göre ödenek tahsis edilmiştir."
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 17:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?