3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Tatbikatta Elazığ birinci oldu

Geçtiğimiz yıl ülke genelinde üç ilde yapılan Sivil Savunma Deprem Tatbikatı'nda Elazığ'ın Türkiye birinciliğini kazandığı açıklandı.

Elazığ Sivil Savunma Müdürü Celal Cihan, birçok kurumun ortaklığı ile gerçekleşen tatbikatta, tatbikata katılan illerden gelen ekiplerle yapılan koordinasyon, deprem tatbikatında kullanılan araç-gereç ve personelin sevk ve kumandası, tatbikatta yapılan kurtarma çalışmalarında gösterilen netice ve diğer unsurların değerlendirilmesi sonucunda Elazığ'ın üç bölge içinde birinci seçildiğini belirtti. Cihan, Elazığ'da yapılan ve birincilik kazandıran tatbikatla ilgili şunları söyledi:

"Sivil Savunma olarak her an, her türlü olaya karşı hazırlıklı olmamız, meydana gelebilecek felaketlere anında müdahale etmek ve felaketzedeleri kurtarmak ancak normal dönemlerde yapılacak olan tatbikatlarda personelin kabiliyetini artırmakla mümkün olabilmektedir. Geçen yıl yapılan ve büyük bir alanı kapsayan tatbikatta her açıdan en üstün neticenin ilimizde yapılan tatbikatta alınması bizleri mutlu etmiştir. Bu tatbikatta bizlere bu güzel neticeyi almakta emekleri geçenlere teşekkür ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 14:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?