19
Nisan
2024
Cuma
ELAZIĞ

Tecavüze 15 tutuklama!

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’ne bağlı Burgurcuk Köyü’nde 8 yaşından bu yana cinsel istismara uğradığı ortaya çıkan 15 yaşındaki S.A. adlı kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuklananların sayısı 15’e çıktı.

Soruşturma devam ederken zanlıların avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.Karakoçan İlçesi’ne bağlı Burgurcuk Köyü’nde oturan S.A.’ya 8 yaşından, 15 yaşına kadar bazı kişilerin cinsel tacizde bulunduğunun ortaya çıkması üzerine Karakoçan Cumhuriyet Savcısı Caner İlkan’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı dün 15’e çıktı.

Soruşturma kapsamında 2 kişi daha önce adli kontrol kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuklu zanlıların avukatlarınca tutukluluğa yapılan itiraz nedeniyle Elazığ Cezaevi’ne konulan şüpheliler, cezaevi araçları ile Karakoçan Adliyesi’ne getirildi. Sulh Ceza Mahkamesi’ne çıkarılan şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

OLAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’ne bağlı Burgurcuk Köyü’nde bir süre önce iki aile arasında çıkan kavgaya müdahale etmek için köye gelen jandarma ekiplerine bir köylü, S.A.’ya 15 yaşına kadar çok sayıda kişinin cinsel istismarda bulunduğunu söyleyerek ihbarda bulundu.

Bu ifade üzerine savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında psikolog eşliğinde ifadesi alınan S.A., 7 yıldan bu yana cinsel istismara uğradığını Savcı Caner İlkan’a anlattı. S.A., ilk olarak 68 yaşındaki G.E.’nin kendisine fiili livatada bulunduğunu ve buna devam ettiğini söyledi. Köyde bu olayı duyan erkeklerin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlatan S.A., en son olarak ağabeyi M.A.’nın da kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Soruşturma kapsamında 15 kişi tutuklanırken, 2 şüpheli de adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2013 Perşembe 10:13:42
Güncelleme :3 Temmuz 2013 Çarşamba 18:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?