4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Temsilci seçimleri yapılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde, ilk ve orta öğretim okullarında uygulamaya konulan Demokrasi Eğitimi ve okul Meclisi Uygulaması Projesi kapsamında okullarda temsilci seçimleri yapılıyor. 

2004-2005 eğitim öğretim yılında uygulanmasına başlanılan proje kapsamında, Erzincan Yavuz Selim İlköğretim okulu öğrencileri de Okul Meclis Başkanlığı seçimi yaptı. Okul Meclisi Başkanlığı için aday olan 8. sınıf öğrencileri Gizem Nur Güner ve Abdullah Kesler, 7. sınıf öğrencisi Sümeyye Yamak ve 5. sınıf öğrencisi Özge Mine Balcı seçilebilmek için seçmen olan okul arkadaşlarına türlü vaatlerde bulunmayı da ihmal etmediler. 

Seçim öncesi yürüttükleri propaganda çalışmalarıyla büyüklerine tam bir demokrasi dersi veren Okul Meclisi Başkan adaylarının seçmenleri de son sözü sandık başında söylediler. 

Tam bir siyasetçi gibi çalışan ve adlarına oy pusulaları bastırılan başkan adaylarından 8. Sınıf Öğrencisi Gizem Nur Güner, okul idarecileri ve öğretmenleri nezaretinde yapılan seçimde en fazla oyu alarak Okul Meclis Başkanı seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?