6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

TİKKO mensubu 5 kişi yakalandı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri düzenledikleri operasyonla, güvenlik güçlerine ait binalara saldırı hazırlığında olan ve aralarında örgütün ’ihtiyar’ kod adlı üst düzey sorumlusunun da bulunduğu yasa dışı TKP/ML-TİKKO mensubu 5 kişiyi yakaladı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, güvenlik kuvvetlerine ait binalara yönelik sansasyonel çapta eylem hazırlığında olan yasa dışı TKP/ML-TİKKO örgütü mensubu 5 kişiyi yakaladı. Uzun zamandan beri aranan ve örgütün üst düzey sorumlusu olarak bilinen ’İhtiyar’ kod adlı İsmail Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan B.M, H.B, S.G, B.G ve ’ihtiyar’ kod adlı İsmail Yılmaz (50), bugün Elazığ Adliyesi’ne çıkarıldı. Yılmaz’ın, adliyeye çıkarılması sırasında zafer işareti yaptığı görüldü.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 5 adet infilaklı kapsül, 1 adet el yapımı infilaklı kapsül, 2 adet sahte kimlik, çok sayıda yasak yayın ve örgütsel dokümanın ele geçirildiğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 18:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?