30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

TOKİ konutları hazır

Elazığ'ın Karakoçan, Kovancılar ve Palu ilçelerinde 8 Mart'ta etkili olan depremin ardından hasar gören binaların yerine yaptırılan konutların önemli bir bölümünün teslime hazır olduğu bildirildi.

8 Mart'ta meydana gelen depremin ardından, konutları ağır ve orta derecede hasar gören depremzedeler için TOKİ Başkanlığı'nca yapımına başlanan bin 474 deprem konutunun yüzde 98'inin tamamlandığı, yapımı tamamlanan konutların çevre düzenlemesinin yapılmaya başlandığı belirtildi. İhalesi Elazığ'da yapılan 876 konutun da yüzde 80'inin tamamlandığı, kalan binaların da bazı sıkıntılara rağmen yapımının sürdüğü ifade edildi. Bu konutların teslim tarihinin kasım sonu olduğunu kaydeden yetkililer, "İhaleyi alan

müteahhitler çalışmalarını süratli bir şekilde devam ettiriyor. Beklentimiz Kasım ayı sonunda bu konutların da tamamının bitirilmiş ve hak sahiplerine teslim edilir hale getirilmiş olmasıdır" dedi.

Yapımı tamamlanan konutların bu ayın içinde hak sahiplerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle teslim edileceği belirtildi. Başbakan Erdoğan'ın 15 Ekim'den sonra Elazığ'a gelmesi ve konutların dağıtım törenine katılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 18:09:28
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 18:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?