4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Toplum Destekli Polis Merkezi açıldı

Türk Polis Teşkilatının sorumluluğunun, verimliliğinin ve etkinliğinin güçlendirilmesine yönelik olarak uygulamaya konulan 'Toplum Destekli Polislik' projesi kapsamında Elazığ'da da bir merkez oluşturuldu.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Toplum Destekli Polis Merkezi'nin açılış törenine Elazığ Valisi Muammer Muşmal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, daire amirleri ve çalışanları katıldı.

Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, vatandaşların dertlerini dinleyip, sıkıntılarını bilmenin ve ona göre çözüm üretmenin polisliğin asli görevlerinden olduğuna dikkati çekerek, korku salarak veya güç kullanarak değil, aksine hizmet üreterek ve güven vererek yapılan polisliğin toplum polisliği olduğunu söyledi.

Vali Muammer Muşmal ise konuşmasında, yıllar önce vatandaş ve güvenlik teşkilatı arasında birbirini anlayamama gibi sıkıntıların yaşandığının altını çizerek, bugün bu sıkıntının ortadan kalkmaya başladığını kaydetti.

Muşmal, günümüzde Türkiye'deki cezaevlerinde 95 bin insanın bulunduğunu ve bunun sadece 500'ünü yüksek okul mezunlarının oluşturduğunu belirterek, cehalet ortadan kalkmadığı müddetçe suç ve suçlu sayısının istenilen seviyeye indirilemeyeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, Vali Muammer Muşmal, Toplum Destekli Polis Merkezi'ne alınan motosikletleri inceleyerek, Emniyet Amiri Ahmet Yöntem'den bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 19:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?