3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Törenli pancar alımı

Elazığ Şeker Fabrikası'nda 2008 yılı pancar alım kampanyasının 6 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek törenle başlayacağı açıklandı. 

Daha önce 10 Ekim olarak düşünülen kampanyanın öne alındığı belirtildi. Şeker-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Hacı Yılmaz, bu yıl kampanya kapsamında üreticiden 135 bin ton pancar alımı planlandığını belirterek, "Elazığ Şeker Fabrikası 2008 yılı pancar alım kampanyasını 6 Ekim Pazartesi günü fabrikada düzenleyeceği törenle başlatacak. Kampanya döneminin 70 gün olarak devam etmesi bekleniyor. Kampanya dönemi içinde alınacak pancarın işlenmesiyle bu yıl yaklaşık 16 bin ton şeker üretilmesi bekleniyor. Üreticiler kampanyaya ilk pancarı teslimlerinin ardından büyük bir ihtimalle 10 Ekim'den sonra pancar kesmeye başlayacak. Kampanyada alınacak pancardan üretilecek olan şeker miktarı pancarlardaki polar derecesi ile orantılı olmaktadır. Ekim ve Kasım aylarında havaların soğuması pancardaki polar oranını artıracaktır. Havaların sıcak gitmesi ise polar oranını düşürecektir. Biz bu nedenle Ekim ve Kasım aylarında hava sıcaklıklarının birkaç derece düşmesinden yanayız" dedi. 

2008 yılı pancar alım kampanyası ile ilgili olarak gerekli hazırlıkların devam ettiği, bu ayın sonuna doğru tamamen bitirilmesinin planlandığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 15:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?