26
Nisan
2024
Cuma
ELAZIĞ

Trafiği rahatlatacak uygulama

Sağ şerit toplu taşıma araçlarının uygulaması Elazığ'da merkezi caddelerden olan Zübeyde Hanım Caddesi'nde uygulanmaya geçiyor.

Perşembe gününden itibaren Gazi Caddesi bitiş noktasındaki öğretmenevi önünden başlayarak Zübeyde Hanım Caddesi istikametinden Karayolları Bölge Müdürlüğü kavşağına kadar gidiş geliş olmak üzere sağ şerit tamamıyla toplu taşıma araçlarının kullanımında olacak.

Böylelikle Abdullahpaşa, Hilalkent, Bahçelievler, Çayda Çıra ve Zafran Mahalleleriyle, Hastahaneler ve Fırat Üniversitesine giden toplu taşıma araçlarının yoğunlukla kullandığı Zübeyde Hanım Caddesinde toplu taşıma seferleri yapan minibüs, otobüs ve taksiler belirli bir alanı kullanıp, yolcu alıp indirme esnasında araç arkasında trafiği bekletmemiş olacak. Sağ şerit yerine sol şeride geçen toplu taşıma sürücülerine ise trafik ekipleri tarafından ceza-i işlem yapılacak, yine toplu taşıma araçlarına belirlenen sağ şerit yerine sol şeritten trafiğe devam edecek olan araç sürücüleri de ceza-i işlem uygulanacak.

İl dışından gelen sürücüler ve yapılan duyurulara karşın yeni uygulamadan haberdar olmayan sürücülerin de ceza-i işleme maruz kalmaması içinde öğretmenevi önünden başlayarak Karayolları Bölge Müdürlüğü kavşağına kadar iki yönlü olarak gerek uyarı levhaları ve yol üzerine uyarı yazıları yerleştirilecek

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2013 Çarşamba 14:10:43
Güncelleme :14 Kasım 2013 Perşembe 12:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?