3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Turan Yazgan'ın ismi caddeye verildi

Elazığ'da Necip Fazıl Kısakürek anısına düzenlenen, Türkiye, KKTC, Azerbaycan, Makedonya, Kazakistan, Kırgızistan, Kerkük ve İran'dan 40'ın üzerinde şair, edebiyatçı ve bilim adamının katıldığı 17. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları etkinliği kapsamında Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Turan Yazgan'ın ismi Elazığ'da bir caddeye verildi.


İsminin caddeye verilmesi ile iglili düzenlenen törende konuşan Yazgan, ''Hazar kabardığı gün Türk dünyası sömürüden kurtulacak, hür olacak, alnı açık, başı dik, 250 milyonluk büyük bir millet olarak Allah'ın yarattığı şekle, yani aynı dili konuşan, aynı fikre sahip ve bahşedilen iktisadi kaynakları kendisi kullanan bir millet olacaktır'' dedi.


Türk Dünyası Hizmet Ödülü verilmesi kararlaştırılan Prof. Dr. Yazgan'ın isminin Abdullahpaşa Mahallesi'nde bir caddeye verilmesi dolayısıyla tören düzenlenen törende konuşan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kentte her yıl Türk dünyasının kalbinin attığını ve şiirin şair ile buluştuğunu belirterek, Elazığ'ı Türk-İslam dünyasının önemli bir merkezi saydıklarını söyledi. Selmanoğlu, ''Bu amaçla bu coğrafyanın zirve isimlerini ve gönüllerde taht kurmuş değerlerini Elazığ'da daima yaşatarak onlara vefa borcumuzu ödemek istiyoruz. Ruh ve sanat dünyamızı şekillendiren nice şahsiyet var ki onların isimlerini Elazığ'da görürsünüz. Bu isimleri kentte yaşatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Vali Erol, Belediye Başkanı Selmanoğlu ve Prof. Dr. Turan Yazgan, caddeye isim tabelasını çaktı.

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 14:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?