3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Turizm haftası etkinlikleri

Elazığ`da 'Turizm Haftası' kutlamaları Karakoçan ilçesinde start aldı.

Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende, dünyanın birçok medeniyetine ev sahipliği yapmış ve doğal bir müze niteliğinde olan Türkiye`nin sahip olduğu tüm değerleri ile dünyanın en zengin turizm hazinesine sahip olduğunu söyledi. Bu kapsamda ilçenin turizm zenginliklerinin duyurulması gerektiğine işaret eden Kaymakam Yılmaz, "Sağlık turizmi açısından ilçede bulunan Golan Kaplıcaları'nı bilmeyen insanların nasıl bir doğal güzellikten ve şifadan mahrum kaldıklarını düşünürsek iyi bir tanıtımın ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır. Golan Kaplıcaları, Cemal Abdal Türbesi, Sefkar Baba ve Güzel Baba mesire yerlerinin alabildiğine yeşili ve rengarenk çiçeklerinin, en kaliteli Karakovan balının tanıtımı ilçemiz turizmine katkı sağlayacaktır" dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Tahsin Öztürk ise ilçedeki Golan Kaplıcaları'nın Bakanlar Kurulu Kararıyla 'Termal Turizm Merkezi' ilan edildiğini anımsattı. Kaplıcanın 42 santigrat derece suyunun birçok hastalığa iyi geldiğini, yanı başındaki Peri Çayı`nın rafting yapmaya elverişli olduğunu belirten Öztürk, "Kaplıca kenarındaki alanlar doğal bir hayvanat bahçesi gibi. Sahip olduğu dağ keçileri, barınma yerleriyle turizm açısından büyük bir potansiyele sahiptir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Elazığ Belediyesi Mehter Takımı konser verirken halk oyunları ekibi de gösteri sundu. Törende müzik grupları da küçük konserler verdi.Törene katılanlar daha sonra Golan Kaplıcaları'nı gezdiler. İlçe merkezine 16 kilometre mesafede olan Golan Kaplıcaları`nın mide, bağırsak, karaciğer, romatizmal hastalıklar, kadın ve cilt hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 11:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?