3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Tütüne savaş paneli

'Tütün ve tütün zararları - 5727 sayılı kanunun getirdikleri' konulu panel Elazığ'da yapıldı.
Panelde konuşan Yeşilay Derneği Genel Sekreteri Ahmet Sırrı Arvas, Geçtiğimiz yıl içinde çeşitli okularda 740 seminer verdiklerini belirterek,19 Temmuz'da çıkacak yasa ile sigara tüketiminde azalma beklediklerini söyledi.

Elazığ'da düzenlenen 'Tütün ve tütün zararları 5727 sayılı kanunun getirdikleri' konulu paneli izlemek üzere AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Vali Muammer Erol, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile öğrenciler yer alırken panele konuşmacı olarak Bedirhan Gökçe, Okan Karacan, Prof. Dr. Yasemin Açık, Prof. Dr. Cahit Babuna, İbrahim Balcı ve A.Tevfik Ozan katıldı. Panelde konuşan Yeşilay Derneği Genel Sekreteri Ahmet Sırrı Arvas, geçtiğimiz yıl içinde çeşitli okularda 740 seminer verdiklerini belirterek, 19 Temmuz'da çıkacak yasa ile sigara tüketiminde azalma beklediklerini söyledi.

Arvas, "Sigara konusunda ailelere büyük sorumluluk düşüyor. Biz de yıl içinde rekor kırarak 740 seminer düzenledik ve iş alımlarında sigara içmeyenlere öncelik verilmesi için girişimlerde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Panelde konuşan Prof. Dr. Yasemin Açık ise, sigara firmalarının gençleri hedef aldığını belirterek, ''Eğer tedbir alınmazsa 2020 yılında 10 milyon insan sigaradan ölecek. Türkiye'nin yüzde 56'sı sigaraya 12 yaşında başlıyor'' dedi.
Sanatçı Bedirhan Gökçe ise, "Sanatçının özendirirci özelliği var. Sanatçı bardan alkollü çıkıyorsa bu yüz kızartıcıdır. Sigara ve uyuşturucu konusunda ailelere büyük sorumluluk düşüyor. Aile, çocuğunu mutlaka denetlemeli ve arkadaş grubunu takip etmeli. Eğer çocuk içiyorsa bunun zararı anlatılmalı "diye konuştu.
Panel daha sonra izleyicilerle katılımcıların soru cevapları ile sona ererken, sanatçı Gökçe, Okan Karacan, Prof. Dr. Yasemin Açık, Prof. Dr. Cahit Babuna, İbrahim Balcı, A.Tevfik Ozan, Ahmet Sırrı Arvas'a Vali Erol tarafından plaket verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 12:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?