30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Uçak seferleri arttırılacak

ANKARA'DAN ELAZIĞ'A UÇAK SEFERLERİ ARTTIRILACAK

Türk Hava Yolları'nın (THY) Ankara'dan Elazığ'a gelen uçağının yolcu sayısı karşısında yetersiz kalmasından dolayı sefer sayısının arttırılacağı belirtildi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, havaalanı pistinin uluslararası boyuta ulaştırılıp hizmete açılmasının ardından Elazığ'a düzenlenen uçak sayısında önemli bir artış yaşandığını, ancak Ankara'dan gelen uçağın yolcular için yetersiz kalması nedeniyle Ankara'dan Elazığ'a bir sefer daha yapılması için çalışmalara başladıklarını söyledi. Elazığ'a gelen uçakta yer bulamayan yolcuların Malatya veya Diyarbakır uçağı ile gelmek zorunda kaldıklarını belirten Çetinkaya, "Biz

bu konuda yaşanan sıkıntıyı gidermek üzere Türk Hava Yolları yetkilileri ile görüşmelere başladık. Çok kısa bir süre içinde Ankara'dan Elazığ'a yapılan uçak sefer sayısı ikiye yükselecek. Böylece gelen yolcular sıkıntı yaşamadan direkt olarak ilimize gelecek. Önümüzdeki zaman dilimi içinde bu çalışmamızın neticesini hep birlikte göreceğiz" dedi.

Elazığ Havaalanı'nın havalimanı olması çalışmalarının da devam ettiğini bildiren Çetinkaya, "Bilindiği gibi geçici bina kurularak hizmetler verilmeye başlandı. Gümrük Müdürlüğü ile diğer kurumlar, bu yıl ihalesi yapılacak yeni terminal binamızın tamamlanması ile müstakil olarak yerlerine geçecek ve hizmetlerini buradan verecekler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 10:37:01
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 11:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?