30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

Uğur böceği istilası!

ELAZIĞ'I UĞUR BÖCEKLERİ İSTİLA ETTİ

Elazığ'da son günlerde sayıları artan uğur böcekleri halk arasında tedirginliğe neden oldu. Milyonlarca uğur böceği Hazar Gölü kıyısında adeta kırmızı bir şerit oluştururken yetkililer uğur böceklerinin hiçbir zararının olmadığını aksine faydaları olduğunu söyledi.

Elazığ ve çevre illerde bir haftadır görülen yüzbinlerce uğur böceği halkı tedirgin ederken özellikle Hazar Gölü kıyı kesiminde adeta kırmızı bir şerit oluşturan böceklerle ilgili Elazığ İl Tarım Müdürü Rüştü Emir açıklama yaptı.

Uğur böceklerinin hiçbir zararının olmadığına dikkat çekerek tam tersine büyük faydaları olduğunu söyleyen Emir, "Bu bölgede bu ve geçen kış sıcak geçtiği için uğur böcekleri dağlarda kışı ergin olarak geçiriyor. Bu yoğunluk ondan kaynaklanıyor olabilir. Bazı bilim adamları da,

bu böceği yiyen kuşlarda azalma olduğunu bu yüzden böcek sayısında çoğalma olduğunu söylüyorlar. Halkımızın tedirgin olmasını gerektirecek hiçbir şey yok. Ne insan sağlığına, ne bitki, ne de çevre sağlığına bir zararı yok. Bitki sağlığına zararı olmadığı gibi faydası var. Çünkü, bitkilerde hastalığa sebep olan yaprak bitlerini uğur böcekleri yiyip bitiriyor" dedi.

ELAZIĞ'I UĞUR BÖCEKLERİ İSTİLA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 17:15:01
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 17:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?