3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Ulaştıma Bakanı Elazığ'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya Elazığ 'da MOBESE ve belediye tarafından tamamlanan 77 hizmetin toplu açılışını yaptı. Bakan Yıldırım, "Dağlar gibi sorunlarla aldık bu ülkeyi. Ama bu dağlar gibi sorunları erittik. Dağlar gibi hizmet ürettik. Beş altı yılda Türkiye ye 50 yıl ileriye götürdük" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya karayolu ile Malatya'dan Elazığ'a geldi. Projesi tamamlanıp hizmete hazır hale giren MOBESE'nin tanıtım töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, MOBESE'nin gerçekleştirilmesi için Türkiye'nin tüm illerinde Türk-Telekom ile Emniyet Müdürlüklerinin işbirliği içinde olduğuna işaret ederek, ''Elazığ'da da bu sistemin kurulmasında Türk- Telekom önemli bir hizmet vermektedir'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi dört temel üzerinde yükselteceklerini belirterek, "Eskiden olduğu gibi devletin her işi yapması gerekmiyor. Türkiye'de sanayi de gelişti, bilişim sektörü de gelişti. Devlet vatandaşı için sürekli lazım olan dört hizmeti asla ve asla terk edemez. Bunlar; eğitim, sağlık, adalet,iç ve dış güvenlik. Bu hizmetler üzerinde gelişen Türkiye yükselmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

Elazığ'da yapımı tamamlanan MOBESE'nin kumanda merkezinde incelemelerde bulunan ve açılışını yapan Bakan Yıldırım, daha sonra Ahmet Aytar Kapalı Spor Salonu'na geçerek burada Elazığ Belediyesi tarafından tamamlanan 77 projenin toplu açılışına katıldı. Buradaki açılış törenine AK Parti Elazığ Milletvekilleri Fevzi İşbaşaran, Faruk Septioğlu, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Burada konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, sözlerine, ''Davos fatihinin selamlarını getirdim'' diye başlarken, Başbakan Erdoğan'dan, ''O dik duruşlu o yiğidin Türkiye'nin mimarından size selam getirdim" diye bahsetti.

Bakan Yıldırım ise 278 projeden 77'sinin toplu açılışı yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, bunların Elazığ'ı şaha kaldıran eserler olduğunu söyledi. Yıldırım, "Hizmet bu, hizmet ettiğiniz zaman vatandaş bunu karşılıksız bırakmıyor. Yeni Başkanımız ile yola devam ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bizim hizmetlerimizi vatandaş yaşayarak anlıyor. Vatandaş 59 lira verip Erzincan'a, Kars'a gidiyorsa farkı görüyor. 40-50 yıldır Elazığ'ı avutuyorlar. Seçimden seçime karşınıza gelip vaatleri verip toz olanlardan değiliz. Söz verdik mi yaparız, yapmayacağımıza da söz vermeyiz. İşte farkımız bu. İşimiz hizmet gücümüz millettir. Gücümüz millet olduğu müddetçe sırtımız yere gelmez, hizmetleri yaparız. Önümüzde 29 Mart seçimleri var. Hani nerdeler onlar halkın karşısına çıkıp ne yapacaklarını anlatacaklarına Başbakan'ı ayaklarına çağırıyorlar, gelin televizyonda görüşelim diye. Başbakan sizin karşınıza gelir her şeyi konuşur, her şeyi paylaşır hizmetleri anlatır. Varsa çözümleri buyursun gelsin anlatsınlar.

İşte millet burada ne söyleyecekseniz gelin söyleyin. Dağlar gibi sorunlarla aldık bu ülkeyi. Ama bu dağlar gibi sorunları erittik. Dağlar gibi hizmet ürettik. Beş altı yılda Türkiye'yi 50 yıl ileriye götürdük. Bu yürüyüş, bu hizmet kervanı bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, Milletvekilleri Faruk Septioğlu, Fevzi İşbaşaran, il ve ilçe başkanları ile birlikte yapımı tamamlanan 77 projenin açılışını gerçekleştirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 14:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?