5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Uluslararası fuhuş çetesine darbe

Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, insan ticareti yapmak ve Kırgızistan ile Azerbaycan gibi ülkelerden temizlik şirketlerinde çalıştırmak vaadiyle getirilen kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 11 kişilik bir şebekeyi çökertti. 

Edinilen bilgiye göre, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Masası ekiplerinin iki aylık takibi sonunda, yabancı uyruklu kadınları Elazığ'a getirerek burada fuhuş yaptırmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle 11 kişi gözaltına alındı. 

Bu kişilerle bağlantılı olarak Trabzon'da 2 ve Iğdır'da bir kişiyi yakaladı. Trabzon'da yakalanan kişilerin ise aynı zamanda otel işlettikleri belirlenirken, aralarında Kırgızistan ve Azerbaycan uyruklu 3 kadının da Türkiye'de çalıştırılmak vaadiyle kandırıldıkları belirlendi. 

Yakalanan Kırgızistan uyruklu kadınların ifadelerinde, Türkiye'de temizlik ve market gibi işlerde çalıştırılmak üzere getirildiklerini belirttikleri ve burada fuhşa zorlandıklarını söyledikleri belirlendi. 

Elazığ'da bu çetenin patronluğunu yaptığı iddia edilen A.B. isimli şahsın yurt dışından gelen bu kadınları pasaportlarını yırtmak ve kendilerine borçlandırmak suretiyle sindirdiği belirtildi. 

Türkiye'de iş vaadiyle kandırılan bu kadınların Türkiye'de çete elemanları vasıtasıyla fuhşa zorladıkları belirtilirken, yurt dışı bağlantılarının da bulunduğu öğrenildi. Elazığ Asayiş Şube Ahlak Masası ekiplerinin iki aylık bir takibatından sonra 12 Haziran'da başlattıkları operasyonla 11 kişilik çete yakalandı. 

Yakalanan bu kişilerin mal varlıklarına el konulurken, bu kişilerle birlikte 100 bin YTL'lik evleri ile birlikte 3 aracına el konulduğu belirtildi. Yakalanan A.B., S.Ö., H.T., H.A., S.Ö., H.Ç., D.S., R.B., B.M., M.Y., D.E., sorgularının ardından adliyeye sevk edildiler.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 15:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet yasinoglu IP: 84.58.175.xxx Tarih : 21.06.2006 00:02:21
ALLAH in rahmeti ve bereketi üzerinizde olsun Tesekkürler sayin emniyet mesuplarimiz öncelikle kimse kimseyi zorla birseye tesfik etmez onlar kendi istekleriyle para icin fuhus yaptiklarina eminim. Cünkü gel seni temizlik ya da markette calistiracagim diyerek kandirilamaz hele zorla fuhus buna inanmiyorum istemedigin bir seyi Türkiye gibi demokratik, polisi, askeriyesi olan hukuk devletinde yaptiramaz. Siz fuhus yapin ,yakalandiktan sonra yok efendim bizi kandirdilar ya da zorla yaptirdilar diyip polisimizi kandirin artik polisimiz yemiyor bunlari insallah en agir sekilde ceza alirsiniz. Cünkü halkimizin hem terbiyesini,aile düenini, ekonomisini,alt üst ediyorsunuz. halkimiz uyandi artik bunlara izin vermeyecektir cünkü huzur bizim en büyük temmenimizdir...