6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

Umutlar DNA'da

Irak’ın Tikrit kentinde saldırıya uğrayan Türk tankerinde bulunan cesedin kimliği, DNA testiyle belirlenecek. Irak’ın Tikrit kentinde, Turan Önal’ın kullandığı Aypet Şirketi’ne ait 23 DZ 928 plakalı tankere, Kerkük-Tikrit Karayolu’nun 40. kilometresinde dün ateş açılmış, alev alan tankerde 1 kişinin cesedi bulunmuştu.

Saldırı haberinden sonra Habur Sınır Kapısı’na giderek kardeşinin cenazesini almaya çalışan ağabey İlhami Önal, ’’Kardeşimin kullandığı tankerde bir kişi daha varmış. Bu kişi, şirketin çalıştığı bir başka şirkette aşçı olarak çalışıyormuş. Ceset, şoför mahalinde değil, yan tarafında bulunmuş. Henüz ölen kişinin kardeşim olup olmadığını tam olarak bilmiyoruz. Küçük de olsa bir umutla bekliyoruz. Kardeşim yaklaşık 2 aydır şirkette çalışıyordu. Geçen hafta ona, ’Gitme orada şoförler öldürülüyor’ dedim. O da ’bu sefer gideyim daha sonra düşünürüz’ demişti. Bunu yapanlar insan olamaz. Ne istediler kardeşimden" dedi.

Saldırı haberiyle birlikte Turan Önal’ın evi, yakınlarının ve taziye için gelenlerin akınına uğruyor. Kimlik tespiti yapılamadığı için halen ümitlerini yitirmediklerini söyleyen Turan Önal’ın eşi Mukadder Önal, ’’Çocuklarımızı okutmak için Irak’a gitti. Irak’a gitmesini hiç istemedim. Her şey DNA testinden sonra belli olacak. Kimliği henüz tespit edilmediği için halen bir ümitle bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Cesedi almak üzere Aypet Şirketi İşletmecisi Bülent Aydoğdu ile Habur Sınır Kapısı’na giden Önal’ın ailesinin, cesedi aldıktan sonra, DNA testi için numune vermek üzere Diyarbakır’a ggitmeleri bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 20:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?